LA-RP je můj poslední finální projekt!

Po dlouhé době opět zdravím naše čtenáře Embina.eu. Na úvod vám chci ještě popřát šťastný nový rok a především to zdravíčko, když je aktuálně teďka špatná situace celosvětově ohledně COVID-19. Snad to brzy skončí, a bude to jako dříve.

Dnešní téma bude opět o FiveM a mém projektu, který vznikl nedávno, a který bude mou finalním prací.

Dnes se zaměříme na můj projekt s názvem: LA-RP (Los Angeles RolePlay). Jak asi víte, tak za mojí kariéru FiveM bylo hodně projektů. Ze začátku měly úspěšnost, ale po čase bohužel zanikly a ANO (z části mojí chybou, protože moje chování bylo velice špatné a především hlavně řešení daných situací, kde došlo například dohadu AT mezi mnou nebo vedením. Je pravdou, co se přiznám, že některé projekty byly opravdu z mojí strany chybou, ale občas se našlo i to, kde to nebyla moje chyba. Občas k tomu došlo ze strany Admin teamu, anebo lidem kterým se nelíbily podmínky projektu. Vrátíme se cca do roku 2020, kdy jsem založil s partou projekt Stars RolePlay, který měl velikou úspěšnost, jak s návštěvností, tak částečně kvalitou RolePlay. Jednalo se o projekt, který jsem vedl se skupinou, která mi ze začátku pomohla s rozjezdem projektu.

Moje pozdější chování, které nebylo zcela profesionální, ukončilo projekt. Důvodem bylo dost časté a nevhodné chovaní pod vlivem alkoholu :D. Z ní to legračně, ale ano milý čtenáři, bohužel i takto se vám může rozpadnout projekt. Je pravdou, že tehdy byla chyba ze strany projektu dělat community meeting, kde se většinu času hráči dohadovali. Po té došlo k rozpadu projektu. Ale o tomto tématu si necháme jiný článek J

Nástup projektu LA-RP

Píše se rok 2021, který začal úspěšně, a to že mě napadlo rozjet starší projekt, který jsem měl v přelomu roku 2019 snad – li se nepletu. Tento projekt jsem rozjel opět s partou lidí, kteří mi hráli na tehdejším projektu například: John70 (mladý člověk kterému je cca 16 let a začal se věnovat developovaní). Tento člověk se za necelý půl rok naučil sám ovládat FiveM scriptovaní (Lua), který je pro většinu uživatelů náročný. Server teoreticky poskládal sám hlavně díky pomoci zkušenějších lidí. Projekt LA-RP byl teoreticky odkoupený z tehdejšího staršího projektu. Došlo k veliké úpravě, díky kterému se dá na serveru hrát. Za celou dobu se projekt rozjel a dosáhl aktivity 50/64 hráčů. Doufám, že tomu tak bude i nadále.

Především chceme aby LA-RP projekt vydržel co nejdéle. Jedinou nevýhodou je, že stále musíme mít NO-WL, díky kterému na server chodí i nezkušení lidé, kteří tuto hru hrají nově. Ovšem to není až takový problém, rádi tyto lidi zaučujeme a díky tomu hráči fungují suprově. Poté jsou dokonce ochotní se přiučit nějakému základu RP.

Dopad LA-RP projektu?

Popravdě se přiznám, co jsem si tehdy řekl, že toto bude posledním finálním projektem, který jsem za svojí kariéru vedení měl. Přiznám se, že i finanční náklady na stránky jsou velice drahé, a potom co jsem si na FiveM CZ/SK scéně zažil, tak už by mě to tolik netáhlo. Proto jsem si dal takové předsevzetí. LA-RP bude opravdu finální prací, která pokud skončí, tak i semnou a ukončím veškeré projektování. Důvod je prostý. Zabere to hodně času a hlavně vám práce sebere půlku reálného života. Máme rodinu, máme přítelkyně a musíme se věnovat i této části. Ovšem věřím tomu, že to tak nedopadne.

Tímto děkuji především kvalitnímu dev teamu, který se mi povedl sehnat a domluvit si s ním částečnou spolupráci. Jak jsem ale psal, bohužel na CZ/SK scéně je to trochu složitý proces, takže se nám to snad povede nějak dotáhnout, uvidíme.

Projekt především drží komunita a díky ní to funguje. Musím popravdě říci, že jsem potkal i pár nezkušených, nebo mladších hráčů, kteří udělali na mě veliký dojem a snaží se na projektu fungovat. Zkouší například RP autonehod, aby byla práce pro EMS, nebo PD atd atd…

No doufám, že se článek bude líbit a předem se omlouvám za jeho krátkost. Příští článek bude určitě úspěšnější a lépe čitelný.

Pro embina.eu

Napsala: shinra.s_black_sheep

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *