FiveM jako byznys

Zdravím čtenáře embina.eu po velmi dlouhé době. Opět bych se chtěl omluvit, že na projektu nejsme tolik aktivní, jelikož z osobních důvodů není tolik času na vydávání článku.

Dneska se zaměříme na CZ/SK projekty, které fungují za účelem zisku a především jako byznys. Jak sami víte, tak FiveM je aplikace pro GTA V. Jestliže jste zakladatelé nějakého takového CZ/SK projektu, tak to děláte především pro lidi a ne pro účel zisku. Je zcela logické, že budete rádi za jakoukoliv finanční podporu, jelikož vy sami jste do toho museli ze začátku investovat. Když to vezmu ze subjektivního pohledu, tak si osobně myslím, že pokud je 15letý majitel úspěšného projektu, tak by to měl dělat především pro svou radost a radost hráčů, nikoliv pro svůj zisk, když k tomu ještě nemá ani živnostenský list.

Uvedeme si příklad jednoho CZ/SK projektu, který byl již zmiňován ve FiveM cz/sk skupině na Facebooku. Jedná se o projekt Moroe, který je tvořen právě za účelem zisku, jelikož na to, abyste mohli mít frakci, tak musíte zaplatit, pokud nezaplatíte, tak vám frakce nebude vytvořena. Dle mého názoru nejsou tyto postupy profesionální a zajisté by se toto nemělo podporovat! Majitelé CZ/SK projektu by to měli dělat pro sebe, aby získali nové zkušenosti a především pro dobrou pověst projektu.

Dalším bodem je určitě VIP systém, který hráči přináší určité výhody do hry, ale přijde mi zcela nelogické si účtovat 3000,- za VIP baličky, a také za udělaní dané frakce. Přijde mi to jako zcela neprofesionální přístup. Je smutné, že v dnešní době je to opravdu jen o penězích, ale naštěstí se najdou vždy pozitivní projekty, které to pro tento účel nedělají. Všeobecně bychom ty projekty měli dělat pro komunitu, aby si nás vážila a líbilo se jí na našich CZ/SK projektech. Je pravdou že CZ/SK scéna ohledně RP (RolePlaye) je dosti problémové téma, ke kterému se určitě někdy zase vrátíme. Na závěr bych chtěl říci, že pokud si chcete vytvořit takový projekt, tak se zamyslete, pro koho to chcete dělat, jestli pro sebe a své obohacení a nebo čistě pro hráče, pro jejich pobavení, aby se na váš server pravidelně a s radostí vraceli. Protože ti hráči si i tak po čase všimnou, jakým směrem se ten server ubírá.

Dnes to bude kratší článek. Brzy se uvidíme u dalšího tématu a FiveM scénu zajisté nenecháme jen tak být.

Nezapomeňte nás také sledovat na Facebookové stránce! Více v Kontaktech.

Pro embina.eu – Upravila Kikush

One thought on “FiveM jako byznys

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *